Reiki

Reiki a fost descoperit de Mikao Usui in jurul anilor 1920. Este o metoda complementara de vindecare si echilibrare fizica, emotionala si mentala care vindeca si/sau amelioreaza simptomatologii diverse.

Conform unui articol din Whashington Post, mai mult de 60 de spitale din Statele Unite au adoptat Reiki ca parte din serviciile oferite pacientilor. Acelasi articol vorbeste despre efectele Reiki de relaxare, imbunatatirea starii de bine, reducerea durerii, anxietatii si a oboselii, usurarea gestionarii simptomelor bolilor, reducerea efectelor adverse ale medicamentelor si sprijinirea recuperararii dupa operatii sau accidente. Potrivit unui studiu stiintific din 2017 intr-o revista britanica de medicina integrativa, Reiki se dovedeste mai eficient decat efectul placebo si are potentialul unei terapii de medicina complementara. Conform unui alt studiu din 2007 al Universitatii Minnesota, in Statele Unite, 1.2 milioane de adulti si 161 de mii de copii au primit una sau mai multe sesiuni de terapie energetica Reiki in anul precedent.

Unele din spitalele mentionate mai sus au adaugat Reiki in lista lor de servicii, considerand ca are un efect placebo, dar acceptand sa il ofere deoarece pacientii au cerut si efectele sunt benefice. Mai mult decat atat, exista si societati de asigurare care au acceptat sa acopere cheltuielile cu serviciile Reiki atata timp cat sunt incluse intr-un program comprehensiv de tratament paleativ si sunt livrate de catre personal calificat ca parte procedurile standard pe perioada internarii spitalicesti.

Ghidul practicianului Reiki include cinci principii care la prima vedere sunt mai curand idealuri decat principiii aplicabile. In timp insa, cu concentrare si practica ele pot deveni calauze ale vietii de zi cu zi. Dealtfel, daca stam sa ne analizam, aceste principii sunt suficient de sanatoase pentru a merita sa iti ghidezi viata dupa ele, indiferent daca ai primit sau nu initierile Reiki. Sunt greu de imaginat situatii in care acest principii sa nu ajute:

 • Azi nu ma ingrijorez
 • Azi nu ma enervez
 • Azi sunt recunoscator
 • Azi muncesc din greu
 • Azi sunt bland cu toate fiintele vii

Terapia propriu zisa consta atingerea usoara si non-intruziva cu palmele a corpului imbracat sau plasarea acestora la mica distanta de corp. O sesiune tipica de tratament Reiki va consta in una sau mai multe pozitionari de diverse durate ale palmelor. Cel care primeste tratamentul poate simti usoare furnicaturi si tremuraturi, senzatii de caldura sau rece. Acest senzatii pot fi insotite pe loc sau ulterior de noi intelegeri si perceptii ale situatiilor noastre de viata din trecut, prezent sau prefigurate in viitorul nostru. Efectul general al Reiki cu aplicare intr-o gama variata de afectiuni este de:

 • Accelerarea a vindecarii
 • Sustinerea corpului in eliminarea de toxine
 • Eliberarea de blocajelor si echilibrarea fluxurilor energetice
 • Ajutor la activarea capacitatii de autovindecare a corpului
Reiki
sesiune
150 LEI
 • 45 de minute in cabinet
 • * in situatia cand este necesara deplasarea la domiciliu, se percepe in plus o taxa de 50 LEI
Reiki
abonament
1200 LEI
 • 10 sesiuni de 45 de minute in cabinet
 • Capacitatea de autovindecare si starea de sanatate se imbunatatesc si se consolideaza mai mult printr-o serie de sesiuni de terapie decat prin intalniri ocazionale
 • * pentru 5 sesiuni de 45 de minute pretul este 675 LEI

Lasa-mi un mesaj, sa inteleg mai multe despre nevoile tale.

Sunt de acord ca datele mele personale sa fie folosite pentru gestionarea acestui mesaj *