Povestea mea

Razvan Rudeanu terapeut craniosacral, coach metoda somatica integralaNumele meu este Razvan Rudeanu si povestea de fata a inceput cu mult timp in urma. Calatorind prin viata, am simtit ca oamenii sunt fiinte complexe, cu potential infinit, ca ceea ce ne inconjoara e mai mult decat putem vedea, iar cunoasterea merge dincolo de carti si cursuri. A urmat un lung sir de intalniri providentiale si experiente de la care am invatat si prin care am crescut. 

De indata ce mi s-au deschis ochii, am cautat sa descoper si sa experimentez cat mai mult, in speranta gasirii pietrei filozofale: Reiki, Roata Medicinei Samanice, Munay Ki, Constelatii Familiale, tehnici de meditatii, consiliere pentru dezvoltare personala, coaching, psihoterapie, medicina chineza, ceremonii ale nativilor din Amazon, Respiratie Holotropica, Arte martiale, Sundao, Metoda Somatica Integrala, Terapie CranioSacrala, Arta Interpretarii Fizionomiei. Pentru unele din metode sau tehnici am fost doar client, pentru altele m-am pregatit sa lucrez la randul meu, cu unele nu am rezonat deloc, cu altele temporar, cu altele parea ca ne cunoastem de cand lumea, unele au fost foarte cerebrale, altele mai putin explicabile cu mintea omeneasca. Dupa cateva mii de ore de transformare, rezultatul a fost o versiune semnificativ imbunatatita a lui Razvan capabila sa impartaseasca celorlalti din cunostintele si experienta lui practica si sa ii sustina in imbunatatirea calitatii vietii lor.

Pe acest drum l-am intalnit pe Master Yu, maestrul fondator al ISM (Integral Somatic Method) – Metoda Somatica Integrala. Am gasit in atelierele sale o combinatie de posturi si miscari fizice usoare imbinate cu meditatii ghidate si discursuri pline de pragmatism si intelepciune. Dar intalnirile cu Master Yu lucreaza la niveluri mult mai profunde ale fiintei noastre. Prin intermediul corpului fizic, am avut acces la niveluri subconstiente si energetice in mod normal ascunse, obiceiuri si experiente greu de transformat pana atunci, amintiri demult uitate, dar cu efecte in prezent sau resurse interioare puternice si nebanuite. Astfel, dupa aceste intalniri, viata mea ca si a multora dintre participanti s-a schimbat fundamental. In plus, cautarile mele s-au intensificat si au devenit mai profunde si in mai mare armonie cu viata mea.

Dupa mii de ani de la aparitia traditiei coreene pe care se bazeaza Metoda Somatica Integrala, se naste in anii ’70, in Statele Unite, Terapia CranioSacrala. Ce au in comun cele doua sunt:  memoria celulara a evenimentelor vietii noastre, ideea de somatizare (manifestarea fizica a unor evenimente cu potential emotionala) si prin tehnici specifice, eliberarea somato-emotionala (stergerea din memoria celulara a unor evenimente, insotita de manifestari fizice si emotionale) si capacitatea de autovindecare a corpului. Studiul si practica intensiva a Terapiei CranioSacrale mi-au adus un instrument bland, dar nu mai putin eficient, de sustinere a echilibrarii fizice si emotionale a celorlalti.

Cativa ani mai tarziu, un eveniment amuzant mi-a adus in cale o noua descoperire, stiinta si arta interpretarii fizionomiei. Am primit astfel un instrument logic si bine documentat, care explica comportamentul oamenilor si evolutia lor in societate. Cu pasiune si curiozitate, am invatat si am obtinut licenta in predarea modulelor de baza. Cu fiecare curs sustinut, s-a perfectionat tehnica de predare si, in acelasi timp, s-a rafinat si adancit si mai mult ablitatile de identificare a personalitatii.

Desi am lucrat multi ani in IT dupa terminarea facultatii, am ramas intotdeauna fascinat de natura umana si mi-a placut sa lucrez cu oamenii. De aceea am dorit sa inteleg mai mult despre mine si cei din jur. Astfel, am facut treptat tranzitia catre practicile si terapiile pe care le ofer in prezent. Sunt certificat in terapia CranioSacrala (CST1,CST 2,SER1), facilitator si coach in ISM (Metoda Somatica Integrala), in Al Ferasa (analiza fizionomiei si predarea tehnicii de baza).

Dincolo de parcurs profesional, cunoasterea de sine a fost punctul de pornire, laitmotivul calatoriei mele si biletul de intrare in multe experiente si trairi frumoase. Cu toate acestea, nu ajungem sa ne cunoastem complet pe noi insine, iar circumstantele vietii noastre cu toate evenimentele sale si universul din jur raman un mister din care uneori mai devoalam un strat, dar niciodata totul. In acest conditii, nu ne ramane decat sa fim recunoscatori pentru cine suntem si darurile noastre, sa ne bucuram de viata, sa cautam in continuare fara pretentia de a sti, iar actiunile si gandurile noastre sa fie conduse cu blandete de adevarul nostru interior. Cand ne conducem viata in perfect acord cu sinele nostru – inner steering – atunci traim cu entuziasm si la potential maxim.

Cu aceasta intelegere, s-a nascut misiunea de a ii ajuta pe cei din jur sa se cunoasca mai bine, sa isi descopere potentialul si sa aleaga drumul prin viata in perfect acord cu adevarul lor interior, eliberati de ce nu le apartine sau nu le mai serveste.

Mi-ar placea sa imi povestesti cum ai ajuns la mine pe site si care sunt asteptarile tale. Citesc toate mesajele si raspund prompt.

Sunt de acord ca datele mele personale sa fie folosite pentru gestionarea acestui mesaj *